דיאגנוסטיקה סנטר

בדיקת שמיעה

בדיקת שמיעה מקצועית מתבצעת על-ידי קלינאי/ת תקשורת בחדר אטום באמצעות מכשיר אודיומטר. כל אוזן נבדקת בנפרד. בדיקת שמיעה מתבצעת כאשר מושמעים לנבדק צלילים טהורים בתדירויות שונות של 250-20,000 הרץ.

במהלך בדיקת השמיעה, הנבדק מתבקש להגיב כשהצליל נשמע חלש מאוד, וכך נקבעים בבדיקה הספים שלו לצלילים השונים. הסף זו העוצמה החלשה ביותר שהנבדק צריך על-מנת לשמוע את הצליל.

בדיקת שמיעה: השלבים הראשונים

1. הולכת אוויר AC – בדיקת הספים לצלילים טהורים בתדירויות שונות דרך אוזניות.

בתמונה המצורפת ניתן לראות כי אוזן ימין מסומנת בעיגול אדום ואילו אוזן שמאל מסומנת באיקס כחול.

2. בדיקת דיבור – מטרת הבדיקות לוודא רמה ויכולת של קליטת דיבור בהולכת אוויר דרך אוזניות:

– סף שמיעת דיבור (SRT) – הנבדק מתבקש לחזור על מילים דו הברתיות בעוצמה הולכת ונחלשת כאשר רמת הסף נקבעת ברמה החלשה ביותר בה חוזר הנבדק על 50% מהמילים (התוצאות ב-dB דציבל).
– הבחנת דיבור (דיסקרמינציה) – הנבדק מתבקש לחזור על מילים חד-הברתיות בעוצמה נוחה, והציון נקבע לפי מספר המילים הנכונות.

3. הולכת עצם (BC) – בדיקת הספים לצלילים טהורים בתדירויות שונות דרך מתנד, קופסא שחורה קטנה המוצמדת לעצם שמאחורי האוזן הנקראת מסאטואיד, ובכך האוזן הפנימית נבדקת באופן ישיר.

טופס בדיקת שמיעה

בתמונת האודיוגרמה ניתן לראות כי אוזן ימין מסומנת במשולש אדום לכיוון ימין, ואוזן שמאל במשולש

כחול לכיוון שמאל. כך נראה טופס בדיקת שמיעה. בציר המאוזן מופיעות התדירויות שהן הצלילים

שנבדקו ביחידות של הרץ – HZ hear-test

בתום בדיקת השמיעה, מציגה האודיוגרמה את תמונת מצב השמיעה של הנבדק ומאפשרת פענוח של בדיקת השמיעה.

בציר המאונך מופיעות עוצמות הצלילים ביחידות של דציבלים DB. רמת השמיעה בכל תדר מסומנת על גבי הגרף. אוזן ימין באדום ואוזן שמאל בכחול. תדרים עושה בדיקות שמיעה בפרטי בלבד. לפרטים נוספים צרו איתנו קשר

בדיקת האוזן התיכונה לרפלקס אקוסטי

חוש השמיעה הוא חיוני על מנת לתפקד כראוי בחיי היום יום. כאשר חשים ירידה בשמיעה, מומלץ לבצע בדיקות שמיעה על מנת לברר האם באמת קיימת ירידה בשמיעה ומהיא הסיבה. בין הבדיקות שמיעה העומדות לרשות הרופא וקלינאי התקשורת ישנה חשובה ביותר הנקראת בדיקת רפלקס אקוסטי.

מהו רפלקס אקוסטי?

רפלקס אקוסטי הוא תגובה בלתי רצונית, של שרירים באוזן התיכונה. הרפלקס האקוסטי מסייע להגן על האוזן ועל השמיעה מפני גירויים אקוסטיים בעוצמה גבוהה וחזקה מדי, אשר עשויים להיות בלתי נעימים ואף מזיקים לאורך הזמן. בזמן רגיל הרפלקס מורגש כאשר ניתן לאוזן גירוי אקוסטי (שמיעתי) בעוצמה חזקה מאד, שרירים באוזן התיכונה מתכווצים ובכך יוצרים הנחתה של האנרגיה התנודתית הנכנסת לאוזן החיצונית ועוברת אל האוזן הפנימית

מהי בדיקת רפלקס אקוסטי?

בדיקת הרפלקס האקוסטי מתבצעת באמצעות מכשיר הטימפנומטר. זהו מכשיר אשר, בין היתר, בודק את תנודות עור התוף על ידי הפעלת לחץ ברמות משתנות בתוף תעלות השמע. באמצעות בדיקה ב מרכז דיאגנוסטיקה ניתן לאבחן מחלות ובעיות שונות הקשורות באוזן התיכונה. השימוש בציוד זה לצורך בדיקת רפלקס אקוסטי נועד כדי לאבחן את תגובת הרפלקס.

הממצאים של בדיקה זו מאפשרים אבחון של מחלות אוזן שונות והפרעות בשמיעה. למשל, כאשר נוכח רפלקס גם בתגובה לצלילים בעוצמה נמוכה וסבירה, ניתן לומר כי קיימת הפרעה בתפקוד המערכת. במידה והרפלקס אינו קיים כלל, ייתכן וקיימת ירידה משמעותית בשמיעה אשר מקורה במערכת העצבים.

 

בדיקת סינון למפעלים

בדיקת סינון למפעלים לעובדים בסביבות רעש מעל 80 דציבלים, במסגרת משרד העבודה ועל פי הנחיותיו חייב כל עובד בסביבות רעש להיבדק אחת לשנתיים.

בתדרים ניתן לייצר לכם אטמים בהתאמה אישית נגד רעש מוגבר במיוחד לסביבות עבודה רועשות.

דילוג לתוכן